Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku

Každá pokožka si zaslouží jedinečný přístup, a to platí dvojnásob o té miminkovské, velmi citlivé, tenoučké a extrémně náchylné k podráždění. Poradíme vám, čemu se vyhnout, jak vybrat správné pomocníky, ale také jak se o ni správně starat.

Volba těch správných produktů

Když jde o miminkovskou a zejména pak novorozeneckou péči, opatrnosti není nikdy nazbyt. Některé děti jsou mimořádně citlivé, některé trochu méně, avšak volbou skutečně čisté a nedráždivé kosmetiky máte vždy jistotu, že jste udělaly v prevenci alergické reakce skutečně maximum. Na certifikované dětské masti, krémy, oleje a mycí potřeby od Anely se vždy můžete spolehnout. Jejich hypoalergenní a pečující složení hlídáme za vás, aby bylo mateřství zase o chloupek snadnější. 

1. Koupání

Ještě, než napustíte vaničku, je třeba vědět, že teplá voda vysušuje. Čím citlivější miminko tedy máte, a zejména pokud má sklon k ekzémům, tím chladnější a rychlejší by koupel měla být. Minimalizujete tím riziko porušení kožní bariéry. Pro koupání je ideální použít hydrofilní olej Umyju miminka, který navíc bezvadně poslouží i maminkám při večerním odličování a pro extra citlivou pokožku olej Umyju něžně.

5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku
5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku

Náš tajný trik? Dejte do lázně lžíci Něžné paní Ovesné, a máte v jednom kroku vyřešeno jak zklidnění pokožky, tak promazávání.

Po koupeli miminko zabalte do měkkého ručníku, který snadno odsaje přebytečnou vlhkost. Rozhodně se vyhněte přehnanému drhnutí. Namísto toho kůži jemně poklepávejte. V neposlední řadě si dejte dobře záležet i na výběru samotného materiálu ručníku. Nejlépe poslouží BIO bavlna, len, konopí či bambus.

2. Mazání

Prevence nade vše. O vaše miminko musí být vždy postaráno jako o nejcennější poklad. Pokud si chcete být jistá, že je pokožka vašeho děťátka řádně opečovaná, promasírujte ji ještě vlhkou olejem Pohladím miminka, který jemně zvláční každý její centimetr. Skvěle uzamyká vlhkost uvnitř a navrací jí po koupání její přirozený ochranný štít. Sušší pokožku je navíc potřeba promazat i během dne, k čemuž výborně poslouží másla z rodiny Něžných.

5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku
5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku

Při mazání nezapomínejte ani na sebe. Kromě pečující masáže pamatujte i na své bradavky namáhané kojením. Jako prevence i zhojení již vzniklých poranění skvěle funguje balzám Ochráním bradavky.

3. Ochrana před sluníčkem

Citlivá a tenká dětská pokožka je zvláště náchylná k poškození slunečními paprsky. Před sluníčkem je potřeba děťátko skrývat, zvláště pak v poledních hodinách a při každém pobytu venku vždy použít jemný opalovací krém s vysokým faktorem UV ochrany.
Náš minerální krém Pozdravím slunce je šetrným parťákem vás i vašich dětí během slunečných dní. Žádné zbytečné zatěžování pokožky toxickými látkami, jaké najdete v konvenčních přípravcích s SPF. 

Díky obsaženým pečujícím složkám navíc pokožku účinně vyživuje a regeneruje, proto minimalizuje vysoušení a zrychlené stárnutí kůže.
Pamatujte ale, že mazání SPF krémem není všespásné, snažte se miminko před slunečním zářením zakrývat slunečníkem, vhodným oblečením a na každou procházku ho vybavte také kloboukem.

5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku
5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku

A co v zimě? Na ochranu před sluníčkem rozhodně nezapomínejte ani v chladném nečase. Paprsky dokáží ublížit i přes mraky. Zima je navíc zrádná v tom, že se počasí může ve chvilce obrátit a ošlehat tvář další tvrdou zkouškou, mrazem. Připravte si proto i druhého bojovníka za nedotčenou dětskou pokožku – náš sezónní krém Ochráním tváře

4. Pomoc, vyrážka!

Problém v plence i mimo ni občas vznikne, ať už se snažíme sebevíce. Stačí bacil, přemíra dráždivého ovoce nebo jen zapaření a vyrážka je na světě. Opruzeniny snadno zažehnáte zinkovou mastí Ochráním zadečky, kterou je dobré používat čas od času i preventivně. Lehkou dermatitidu či podráždění od sluníčka lze zklidnit univerzálním hojivým balzámem Malá čarodějka, který svou regenerační silou účinně zachrání každou bolístku.

5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku
 
5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku
 
5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku
 

Pokud se však stále častěji objevují známky jakéhokoliv ekzému, bude kromě mazání potřeba eliminovat i dráždivé složky ve stravě, v kosmetice, pracích prostředcích i v samotném složení šatníku. Zklidňující útočiště vám sice nabídne Něžná paní Ovesná, ale bez celkové změny způsobu života a stravování se to neobejde.
Pozor! Kojící maminky budou muset naordinovat eliminační dietu ke zjištění intolerance na konkrétní potraviny samy sobě.

Je toto téma u vás aktuální? Pak určitě pokračujte na článek Na vzhledu záleží, kde jsme shrnuly všechny naše bohaté zkušenosti.

5. Dětská trápení

Kromě běžné péče o naše malá štěstíčka musíme čas od času řešit také útoky bacilů, které dávají nejvíce zabrat zejména těm nejmenším. Než při nachlazení sáhnete po chemických lécích zatěžujících vnitřní orgány, raději vsaďte na moc aromaterapie. Kromě difuzéru vyzkoušejte i naši mast Klidný dech. Pomůže utišit kašel, uvolnit průdušky, rozředit hlen, zklidnit dech a celkově usnadnit průběh nemoci.

5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku

Dalším, ne až tak známým, problémem jsou také bolesti způsobené vývojem. O bolestech spojených s růstem zoubků se všeobecně hodně mluví, o čem už ale není takové povědomí, jsou bolístky spojené s prvními krůčky, a teď nemyslíme boule při prvních pádech.

5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku

Vaše dítko se může budit klidně celé noci a neví, jak si ulevit. Nožičky rostou a svaly sílí, což s sebou mnohdy přináší kromě radosti i mnoho trápení. Mějte proto po ruce zklidňující hořčíkové máslo Klidné nožky a ulevte jeho bolavým nohám. Prospěje samozřejmě i rozbolavělým maminkám marně se snažícím dohnat stále rychlejšího potomka nebo na syndrom neklidných nohou.

Objevujeme nový svět

Mateřství skýtá zcela nový svět. Svět plný radosti a lásky, ale také úskalí a nástrah. Svět, který se učíme poznávat za pochodu, a ke kterému nedostaneme předem návod. Neporadíme vám, jak být bezchybnou maminkou, ale můžeme vám slíbit, že se vám budeme snažit vaši cestu co nejvíce ulehčit. Pokud si nebudete vědět rady, napište nám na poradenství@anela.cz, jsme tu pro vás.

Pokud narození miminka očekáváte, přečtěte si náš článek Těhotenství jako cesta sama k sobě.

 

Z celých našich srdcí vás zveme na skvělou akci - rodinný festival Respekt k porodu. Soutěžte a vyhrajte vstupenky na přednášku, nebo se za námi zastavte na stánku doplnit zásoby dětské a mateřské kosmetiky.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz