Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

Těhotenství jako cesta sama k sobě

Těhotenství, horská dráha emocí, hormonů i tělesných změn může být mnohdy velmi vyčerpávající, ale na jejím konci na vás kromě voňavého miminka čeká také radost z nově objevených schopností sebe samé. Těhotenství sice mohou provázet pigmentace, akné, začervenání, otoky, pytle pod očima, strie či jiné bolístky, ale je také poutí vnitřní moudrosti k upřímné sebelásce, laskavosti a nekonečnému moři respektu. Propusťte staré zvyklosti, otevřete se svému novému já a naslouchejte mu. Stačí jen trochu zpomalit, užívat si sama sebe a těhotenství prožijete v radosti a pohodě.

Těhotenství je jen příprava na to, co přijde

Těhotenství jako cesta k sobě samé

Může se zdát, že nic nedává smysl, že se ve svém těle ani necítíte doma, doslova vás odmítá a zkrátka vás nutí přijímat věci takové, jaké jsou. Během těhotenství se totiž nerodí jen jeden nový život, ale hned dva. Miminka i váš. Nečekaná překvapení, radosti i strasti patří k těhotenství úplně stejně jako k mateřství. A kdy jindy se naučit větší lásce a pochopení než právě nyní? Čím více láskyplné péče, pozornosti a přijetí si nyní dopřejete, tím lépe budete připravená na svou novou roli.

Těhotenství je navíc naprosto skvělou propustkou, abyste konečně dovolila svým emocím, chutím i požitkářskému já pořádně „vyhodit si z kopýtka“. Pamatujte, že čím více váš pohárek spokojenosti přetéká, tím spíše se o něj můžete rozdělit, ať už s mužem nebo s miminkem, které brzy přijde na svět.

Vyrábím živou bytost, to stačí...

Opakujte si tuto větu jako mantru pokaždé, když se budete cítit provinile, že nic nestíháte. Jasně, že není doma jak v klícce, ale vaše miminko potřebuje část vašich sil, aby se mohlo správně vyvíjet, snadno se proto může stát, že si během dne budete potřebovat zdřímnout, rozvalit se na gauči se svou oblíbenou pleťovou maskou, protáhnout bolavá záda u těhotenské jógy nebo jednoduše natřít obličej opalovacím krémem Pozdravím slunce a vyrazit ven pro dávku čerstvého vitamínu D.
Dělejte cokoliv, oč vás tělo požádá.

Těhotenství jako cesta k sobě samé

Pečujte o sebe více, než kdy jindy

Máte tendenci se tak trochu odbývat? Stop! Přetočit na začátek. Udělejte to tentokrát jinak. Co by vám dnes udělalo radost? Rozmazlujte se, hýčkejte se, věnujte se jen svým vlastním potřebám a neváhejte zapojit všechny své blízké. Co třeba příjemná ulevující masáž bolavých nohou? Ten lákavý dortík z vitríny? Nebo čerstvě připravené smoothie? Rozmazlete se pořádnou porcí živin na povrchu i vně. Nejenom, že se budete cítit skvěle, ale i miminko bude mít dostatek kvalitního stavebního materiálu pro svůj růst. Prospěje vám zvýšený příjem hořčíkových minerálek, dýňových semínek, máku, ryb, rajčat, ale i odpočinku, pohlazení a sebepéče produkty s vysokým obsahem hořčíkového oleje.

I nastávající maminka si zaslouží být krásná

Svou krásu v těhotenství nemusíte pověsit na hřebík, naopak. Při zvýšeném úsilí lze všechny náhlé změny ustát.

Těhotenství jako cesta k sobě samé

O pokožku rostoucího bříška a zatížených hýždí je třeba pečovat několikrát za den, aby byla dostatečně pružná. Stačí relaxační hudba, trocha oleje Ochráním bříška, 10 minut vašeho času a strie ani stres už nemají šanci. Obnovu a pružnost pokožky můžete ještě podpořit pravidelným peelingem 2x do týdne.

I vaše pleť se mění. Může trpět na zvýšený pocit suchosti, pigmentové skvrny, pupínky nebo i přecitlivělost.

Nepodceňujte proto pravidelnou péči, dostatek kvalitní hydratace, 2x za týden rozmazlující masku, a především každodenní SPF ochranu před sluníčkem. Pleť zbytečně nedrásejte a do denní rutiny zahrňte zvýšenou dávku hydratačního a projasňujícího séra Růžové z nebe a jako první pomoc mějte vždy po ruce hydratační mlhu Modré z nebe pro okamžité osvěžení.

Těhotenství jako cesta k sobě samé

Dopřejte si pocit výjimečnosti

Každé jedno těhotenství píše svůj vlastní příběh. Pro jednu ženu je zázrakem, pro druhou spíše utrpením, ale jestli mají všechna něco společného, je to nutnost sledovat vlastní potřeby a netlačit na sebe.
Je to doba zastavení, rozkvětu a ponoření do sebe. Tak se uvolněte a důvěřujte svému tělu, že vás povede správným směrem.

Přečtěte si další článek, kde jsme shrnuly 5 tipů, jak správně pečovat o dětskou pokožku

.
.
.
.

Z celých našich srdcí vás zveme na skvělou akci - rodinný festival Respekt k porodu. Soutěžte a vyhrajte vstupenky na přednášku, nebo se za námi zastavte na stánku doplnit zásoby dětské a mateřské kosmetiky.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz